Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.

8 listopada obchodzony był Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnych posiłków i informowanie o konsekwencjach złej diety. Z tej okazji wychowawcy klas III przeprowadzili zajęcia kulinarne, na których uczniowie mogli się wykazać nie tylko doskonałą wiedzą z zakresu zdrowego odżywiania, ale również zaprezentować swoje umiejętności kulinarne podczas przygotowania drugiego śniadania.Uczniowie klasy IIIa w ramach realizowanej innowacji pedagogicznej szukali odpowiedzi na pytanie: Co jedzą nasi europejscy sąsiedzi? Na zajęciach prezentowali przekąski i dania popularne w innych krajach europejskich oraz przyrządzali typowe potrawy dla wybranego kraju. Uczniowie wykazali się bardzo duża kreatywnością i samodzielnością prezentując; croissanty, precle, grissini, hachee, chinkali, makaroniki i wiele innych. Dziękujemy rodzicom za zaangażowanie!To były wspaniałe i niezapomniane zajęcia, które mamy nadzieję powtórzyć.

Close Menu
Skip to content